Újabb lehetőségek

A múlt heti felkészítők után itt vannak az utolsó lehetőségek a háromévesek számára, hogy pontokat szerezzenek a Churchill Downs-i induláshoz.

fszdd7rakamy-0x.jpg

Már nagypénteken várja a kancákat az Ashland Stakes (Gr1, 1700 méter, 600 e USD, Keeneland), de a főbb attrakcióra majd szombaton kerül sor. Jön ugyanis a világhírű Santa Anita Derby (Gr1, 1800 méter, 750e USD) és a vele kéz a kézben járó, Oaks (Gr2, 1700 méter, 400 e USD).

Hetek óta uralja a világsajtót a japán tenyésztésű és tréningben álló Mandarin Hero története, aki a Santa Anita Derby 1935 óta íródó történelmének első japán indulója lesz. A felkelő nap országának világhódításáról sokat cikkeztek a lapok mostanság és valóban olybá tűnik, hogy a rengeteg befektetett munka, a szisztematikus építkezés megtérülni látszik. A BloodHorse ezt írja: "Mivel a japán tenyésztésű lovak világszerte jól szerepelnek a versenyeken, Mandarin Hero komoly figyelmet érdemel". Ő látható a nyitóképen.

Nyolc riválissal kell majd farkasszemet néznie Terunobu Fujita idomítottjának, akik közül, a már komoly erényeket villogtató Practical Move lehet a legfőbb hazai kihívója. Szintén kilencen indulnak az Oaksban.

Másutt is lesz még érdekesség, mert a legutóbb káprázatos győzelmet arató, Tapit Trice az egymillió dolláros Blue Grass Stakesben (Gr1, 1800 méter, Keeneland) fut.

A hétvégét még egy csúcskategóriás futam, az idősebbek előtt nyitva álló Carter Hp. (Gr1, 1400 m, 300 e USD, Aqueduct) színesíti.

És ha már Kentucky Derby, jöjjön egy ehhez kapcsolódó érdekesség. A toronymagas favorit, Forte ősszel megnyerte a Breeders’ Cup Juvenile-t, de ez ott ugyanolyan rossz ómen, mint nálunk a derby előtt Alagit nyerni. 1984-ben indult a Breeders’ Cup sorozat. Tudják, hányan nyertek derbyt Juvenile siker után? Ketten!

38 év alatt ketten.

Street Sense és Nyquist. A Santa Anita Derby/Kentucky Derby összehasonlításban kicsit jobb a helyzet. Az elmúlt 50 nyerőből 14 ebből a futamból érkezett.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Kép: @A_Evers Twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr4718502638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása