Christophe Soumillon – exkluzív

Január közepén a belga sztárzsoké, zsúfolt programja közepette is megtisztelte Önöket, a Racing Portal olvasóit, hogy válaszolt néhány kérdésünkre.

soumillon.jpg

Tessék:

SA: Christophe hol tartózkodik (és mit csinál) mostanában?
CS: Éppen most érkeztem haza Hong Kongból. A téli programomban a Dubai karneválra koncentrálok, melynek keretében 2 hónapig, februárban és márciusban ott fogok nyeregbe szállni.

SA: Azt hiszem kijelenthető, hogy a 2009-es szezonja közel sem sikerült olyan jól, mint az egy évvel ezelőtti.  Viszont Jean-Claude Rouget-hoz szerződött, aki 2009-ben aratott (sikert sikerre halmozott) a hároméves nagyversenyekben? Mit vár az idei esztendőtől?
CS: Vitathatatlan, hogy a  2009-es éven nem sikerült olyan jól, mint az azt megelőző, de eredményeimet illetően  nem is volt annyira rossz.  Szakításom Aga Khan-nal keserű szájízt ad a  2009-es évnek. Ahogy Ön említi, az év pozitívuma viszont, hogy egy nagyon jó istállóban fogok dolgozni, és remélem, hogy szokásomhoz híven jó eredményeket fogok elérni és a lehető legtöbb versenyt fogok nyerni, főként Gr1-eseket.


SA: Csalódott, hogy nem került a TOP 12 zsoké közé, akik lovagolhatnak a futurisztikus Meydan lóversenypályán, március ötödikén, Dubaiban?

CS: Nem, nem vagyok csalódott, mivel a zsokék kiválasztása a külföldön lefutott versenyek alapján történt, melyeket én valóban nem nyertem meg ebben az évben, de úgy gondolom, hogy jövőre meg fogom nyerni azokat vagy legalábbis közülük valamelyiket. Szerintem Dubai a versenyek szempontjából csodálatos hely, a Meydan-i lóversenypálya nekem hihetetlenül jónak tűnik, és már türelmetlenül várom azt a pillanatot, amikor ott versenyezhetek, és miért ne győzhetnék ott néhány versenyen.

SA: Milyen emlékeket őriz (2009) április tizenkilencedikéről? A közönség fogadtatásáról? Magáról Overdose-ról?
CS: Azt hiszem, hogy karrierem során a budapesti, Overdose-zal történt futásom azon ritka pillanatok közé tartozik, amelyek a legtöbb emóciót váltották ki belőlem, és igazán nagyra becsültem és értékeltem a magyar sportszerető közönség lelkesedését a bajnok Overdose-ért.

SA: Várja már, hogy újra lovagolhassa Overdose-t? Ön szerint a betegsége után folytathatja ugyanazon a magas szinten az “Alagi Rakéta”?
CS: Igen, azt gondolom, hogy Overdose képes visszatérni a versenyzésbe, és hogy visszanyeri eredeti formáját és azon a színvonalon folytatja pályafutását ahol abbahagyta, e felől sincs kétségem.  Overdose sohasem szenvedett vereséget és számára nem létezik nehéz verseny.  2010-ben azonban különös figyelmet és bánásmódot igényel a problémái miatt. Megbízom benne és az őt körülvevő személyekben. Remélem, hogy kellemes pillanatokat fogunk együtt átélni ebben az évben, és mi sem természetesebb, hogy a terveimben szerepel a vele való versenyzés ebben a szezonban. 

SA: Utolsó kérdés. Jó pár lovat ült a 2009-es esztendőben. Aga Khannak is és oly sok más futtatónak is. Melyik volt a legemlékezetesebb lovaglása (győzelme)? Volt-e közülük, amely akár csak egy kicsit is emlékeztette kedvencére, Zarkavára? 
CS: Szerintem igen nehéz olyan szelíd és ragyogó lovat találni, mint Zarkava. Nagyon sajnálom, hogy 2009-ben már nem versenyezhettem vele. Tisztában vagyok viszont azzal, hogy hozzá fogható telivérek rendkívül ritkák a versenypályákon, de optimista vagyok és reménykedem benne, hogy rátalálok az utódjára.

SA: Köszönöm az interjút. Sok sikert és főként balesetmentes szezonok sorát kívánom, és még azt, hogy mielőbb láthassuk Overdose nyergében.
CS: Köszönöm szépen. Üdvözlöm a magyar lóversenybarátokat és a Racing Portal olvasóit.

Christophe Soumillon – Sereg András – minden jog fenntartva ©

Az interjú létrejöttéért nagy köszönet jár, Losonczi Gábornak, Vonczem Gabriellának és Virginie Vatin-nak is.

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr4718504688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása