Isten veled Zenyatta

Immár hivatalosan is bejelentették: Zenyatta nyugdíjba vonul.

letoltes.jpg

A sors iróniája hogy élete hátralévő napjait, abban az államban fogja tölteni, ahol pályafutása egyetlen vereségét könyvelhette el. Nem más, mint a világhírű Lane’s End Farm (Kentucky) lesz majd az új otthona. (A.P. Indy, Lemon Drop Kid, Candy Ride, Curlin, Mineshaft, War Pass, Rock Hard Ten, Quality Road is ott áll többek között. Rachel Alexandra is Kentuckyban él, de ő a Stonestreet Farmon.)

Zenyatta több történelmi adat átírásával már bekerült a rekordok könyvébe, de most 7.304.580 dollár keresettel lelép a színpadról. Ez is csúcs természetesen. Soha, kanca ennyi pénzt nem keresett Észak-Amerikában, de gyanítom az egész világon sem.

Trénere Shirreffs szavai:

“Természetesen tökéletes befejezést szerettünk volna. Nem sikerült, de ő megmutatta mekkora szíve is van igazán.”

A kétszeres Eclipse díjas Zenyatta egyszer már visszavonult. Január elsején mi már el is búcsúztattuk őt, itt a Racing Portalon.  A Moss házaspár azonban a rajongói nyomásnak engedve, újra versenypályára állította a csodakancát, és megpróbálták végrehajtani azt a tettet, ami eddig csak Tiznow-nak sikerült. Nevezetesen két egymást követő évben megnyerni a BC Classic futamát. Nem sikerült.

Zenyatta december elején érkezik új otthonába, de a tenyésztési terveket még nem véglegesítették. (Nem hivatalos információink szerint december ötödikén még felvezetik őt a nagyérdemű elé, Hollywood Parkban, hiszen november hetedike óta Zenyatta ott tartózkodik. Egyébként a mai napig a rajongók hada folyamatosan látogatja Zenyattát.)

Természetesen az egész csapat, azaz “legjobb barátja” Mario Espinoza, trénere és tulajdonosai is együtt utaznak vele, azaz elkísérik őt új otthonába.

Végezetül Alex Waldrop (National Thoroughbred Racing Association elnök) szavai:

“Kétség kívül Zenyatta volt ez egyik legemlékezetesebb versenyló a történelemben. Ő rajongók millióit nyerte meg sportágunknak, és ezért nagy köszönettel tartozunk, a Moss házaspárnak, John Shirreffs-nek, Mike Smith-nek de elsősorban Zenyattának ezért  és a felejthetetlen karrierért”.

Amikor Rachel Alexandrát búcsúztattuk, azt adtuk címnek: Isten veled Rachel, így most sem tehetünk másként: Isten veled Zenyatta. Hiányozni fogsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr3018504644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása