Georges Stern

Georges Stern (1882-1928 október) nagyszerű zsoké, akit a „zsokék királyának” vagy másként a „Derbyk királyának” neveztek kortársai.

Brit (zsidó) szülők gyermekeként Franciaországban született. Gyermekkoráról vajmi kevés információ lelhető fel, de azt feljegyezték, hogy még a századforduló előtt (1898-ban) aratta első győzelmét. 

1900-ban (és később még 3x) ő nyerte meg a Grand Prix de Deauville-t és ő lett a világ legjobb zsokéja.

91 győztest lovagolt ugyanis abban az évben.  1904-ben, azaz 22 évesen a francia, a német és az osztrák derby első díjának elhódítása mellett több nemzetközi nagyversenyt is nyert. Négy évvel később ismét ő diadalmaskodott mindhárom említett derbyben és második helyen ért célba a belga klasszikusban. 1911-ben győzött az epsomi lankákon, de a Prix du Jockey Club-ot pályafutása során hatszor, míg a Grand Prix de Paris-t négyszer nyerte meg.

 

Több mint 1000 győzelem után 1926-ban vonult nyugdíjba és 1948-ban hunyt el. A vasárnapi Prix Morny csúcstartó zsokéja. Abban a versenyben is 10x győzött.

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr9418504554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása