Kazzia

Szomorú hírre leltünk a világsajtóban. Kazzia ellést követő komplikációt követően kimúlt.

oaks2002kazzia_2773104.jpg

Kazzia (Zinaad-Khoruna) 1999. április 12-én született Németországban. Tenyésztője Roswitha Grunewald. A ló Andreas Wöhler irányításával kezdte meg a versenykarrierjét, de később mikor a Godolphin csapat (egy milánói győzelem után) megvásárolta, Saeed bin Suroor lett a trénere. Háromévesen igazi diadalmenet volt a pályafutása, hiszen az 1000 Guineas mellett, az Oaks-ban is ő ért elsőként a célba.

Ő volt az első német tenyésztésű ló, aki angol Gr1-es futamot tudott nyerni.

Amerikában is letette a névjegyét. Igaz “csak” negyedik helyen ért célba a Breeders ‘Cup Filly & Mare Turf-ban, de előtte megnyerte a Flower Bowl Invitational Handicap-et (Gr1). Meg is kapta az „European Champion Three-Year-Old Filly” elismerést.

A tenyésztésben sem akárhogy teljesített. Már első csikója, Eastern Anthem Gr1-es versenyt nyert Dubaiban. A Dalham Hall Stud-ban hunyt el, 2013. március 11-én. „Kazzia egy csodálatos versenyló és egy kiváló anya.” – kommentálta Liam O’Rourke, a ménes igazgatója. A Dubawitól szül(etet)t kancacsikója a hírek szerint jól van, de pótanyával kell felnőnie.

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr2918504530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása