High Chaparral

Mint ahogyan tegnap frissen megírtuk, a méltán híres High Chaparral életét vesztette. Emlékezzünk vissza a nem mindennapi karrierjére!

ae798f2a-0c65-4e0c-9f33-d9b13778dc07.jpg

Az Epsom Derby-ben Johnny Murtagh-val. Fotó:Sporting Life

Sadler’s Wells 1999-ben született fia Aidan O’Brien első sztárlovainak egyike volt. 13 startjából sosem végzett helyezetlenül, élete első futamában második volt, majd két Prix de l’Arc de Triomphe-ban lett harmadik. Ezeken kívül mindig elsőként érte el a célvonalat.

Kétévesen már Gr1 nyerő a Racing Post Trohpy győzelmével. 2002-ben teljesítette az Epsom-Curragh Derby duplát, és még ugyanabban az évben az Államokban diadalmaskodott a Breeder’s Cup Turf-ban. Következő évben az Irish Champion Stakes-ben bajnok, majd duplázik a BC Turf-ban, mikor holtversenyt fut Johar-ral. Versenykarrierje során közel 3,5 millió dollárt keresett.

De ezzel nem ér véget a történet! Ugyanis a Coolmore Stud-nál fedezőmén lett, ahol szintén maradandót alkotott. Eddig 35 Group győztes ivadékkal rendelkezik, idén 30,000 euróért vállalt szolgálatot.

Leghíresebb utódjai között ott van So You Think, aki pompás ausztrál karrierje után – öt Gr1 győzelem, köztük kettő Cox Plate – apja tréneréhez kerülve még öt Gr1-et is bezsebelt Európában. Idén tündöklő fiai még Toronado és az ausztrál It’s A Dundeel, akik szintén sikeresek voltak a királyi kategóriában. Toronado Sussex Stakes-t, és Queen Anne Stakes-t nyert, míg It’s A Dundeel hat Gr1-es trófeát szerzett meg, olyanokat, mint a Queen Elizabeth Stakes, Underwood Stakes, vagy az sydneyi hármas korona futamai.

High Chaparral elvesztése szörnyű tragédia, hiszen még jó pár év előtte állhatott volna. Neve viszont sosem merül feledésbe, mert klasszis ivadékai tovább öregbítik.

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr3018504484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása