Stay Gold

A japán telivértenyésztés nagy alakja távozott el szörnyű hirtelenséggel, 2015 februárjában. 

stay-gold-800x445.jpg

A Sunday Silence apaságú, egykori Hong Kong Vase (Gr1) és Dubai Sheema Classic (Gr2) győztes Stay Gold 21 évet élt.

2001-ben az említett két győzelem után 8,6 millió dolláros keresettel vonult vissza, és a japán Big Red Farmon teljesített apaméni szolgálatot. Ménesbeli karrierje alatt 6 Gr1 nyerő versenylovat is adott nekünk ez a nagyszerű négylábú, akik közül a legtöbbre – Hármas Koronát nyert és az Év Lovának is megválasztották Japánban – Orfevre nevű fia vitte. Sosem felejtjük el Orfevre és Solemia küzdelmét a 2012-es Prix de l’Arc de Triomphe-ban (Gr1), ahol ugyan nyakhosszal a kanca győzött, de a mezőnyre vagy 7 hosszt vertek mindketten.

Stay Gold az apja a szintén Arc-induló Nakayama Festa-nak, akit 2010-ben csak Workforce tudott megverni; illetve a 2012-es Arima Kinen-ben (Gr1) győztes Gold Shipnek. Győztes ivadékainak száma 521, akik több mint 170 millió dollárt galoppoztak össze a mai napig (37 nagydíj nyerő, ebből 18 Group besorolású versenyben győztes).

Egy nagy tenyészértéket képviselő lóval lettünk szegényebbek. Vigaszra ad okot, hogy Orfevre 2014 óta a japán Shadai ménesben állomásozik, és idén születnek meg első csikói, akik nem megerősített hírek szerint 200-nál is többen lesznek. Kíváncsian várjuk a porontyokat!

 Orfevre.  Fotó: thewinningpost.wordpress.com

 Kiss Barbara, Stay Gold – jbis.or.jp

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr7918504108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása