Elég az ostorszabályozásból!

Nem akárki, hanem a rekorder Mark Johnston mondja: elég!

46644-large-800x445.jpeg

“Azt hiszem rossz az az elképzelés, hogy a zsokéktól elvegyük az ostort. Szerintem a lovak nagyobb sérülésveszélynek vannak kitéve ostor nélkül. Vannak olyan fiziológiai és kémiai okok, amelyek miatt szükségünk van az ostorra. Szükségünk van arra a visszajelzésre, hogy mit tesz egy telivér egy ostorcsapás után. 300 éve így tenyésztjük őket, és ők is számítanak erre.

A szabály rossz és nevetséges. Az egész ostorhazsnálat és az ez elleni küzdelem nagy hiba. A zsokék eltiltása emiatt egy lejtő kezdete. Vannak olyanok, akik kifogásolják a használatát, de a következő dolog akkor az ugróversenyek beszüntetése lesz, majd felkészül a sík szakág? Hová fog vezetni mindez?” – fakadt ki az idomár a Racing Postnak.

A téma azért izzott fel a napokban újra, mert Charlie Fellowes azt javasolta fosszák meg Hayley Turner-t, a Royal Ascoton elért győzelmétől, mert a hölgy a megengedettnél többet ütött  Thanks Be-re. Johnston mellett azonban Sir Mark Prescott és Donald McCain is azt mondja ez nagy hiba lenne, ők az ostorszabályozás ellen kampányolnak.

Kép: Racing Post

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr718503874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása