Meglepetés győzelem Miamiban

Véget ért a Global Champions Tour második fordulója.

278563860_5319467598073231_746736411062121409_n.jpg

A mesebeli helyszínen megrendezett verseny idén nem kedvezett a legnagyobb esélyeseknek tartott sztárlovasoknak, így Ludger Beerbaum megtartotta vezető pozícióját a ranglistán. Az egyéni Grand Prix győztese a német Katrin Eckermann lett Cala Mandia nyergében (fotó). Katrin utoljára 2014-ben indult Global fordulón Hamburgban, visszatérése pedig nem is sikerülhetett volna jobban. Győzelme után elsősorban lovát magasztalta, akit 6 éves kora óta lovagol:

„9 éves, ez volt az első 5*-os nagydíja, csodálatosan ugrott. Nem helyezek nyomást a lovaimra, mivel fiatalok, egyszerűen élvezem a részvételt. Remélhetőleg nagyszerű szezonunk lesz, remek kezdés volt. ”

Második helyen az ír Shane Sweetnam végzet, harmadik pedig a mindössze 23 éves fiatal tehetség, Gilles Thomas lett.

Noha Ludger 12 hibaponttal teljesítette az egyéni Nagydíj pályáját, a ligában nem tudott hibázni, így megszerezte a győzelmet Christian Kukukkal (szintén hibátlan) a Berlin Eagles színeiben. Mögöttük másodikként 4 hibaponttal végzett a Madrin in Motion (Maikel van der Vleuten, Eduardo Alvarez Aznar), a bronzérmet pedig a Rome Gladiators szerezte meg, összesen 8 hibapontos lovaglásokkal (Nina Mallevaey, Zoe Conter, Shane Breen).

A következő fordulóra szerencsére most nem kell sokat várnunk, hiszen április 28. és május 1. között Mexikóvárosban folytatódik a harc a 2022-es bajnoki címért.

Fotó: Longines Global Champions Tour facebook oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr1518503132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása