Mindenki kedvence felért a csúcsra

Ahlmann csodálatos Dominator 2000 Z-jét nemcsak extra külleme miatt szeretjük.

284489744_5435469416473048_3422777528220890683_n.jpg

Ezüstérmet már szerzett korábban, egyéni Global Tour fordulót viszont életében először nyert ez az impozáns megjelenésű és mozgású hatalmas fekete mén, Dominator 2000 Z - becenevén Domi. Lovasa, Christian Ahlmann fantasztikus lovaglással kápráztatta el a hamburgi Global Tour arénáját, ami az időjárás ellenére is teltházas volt. Nyilatkozatából érződik mind a büszkeség, mind az elégedettség:

Hazai közönség előtt csodálatos győzni. Nagyon jól ismerem a pályát és Dominatort is. Voltak nehézségeink a verseny elején, de elképesztően ugrott és mindent beleadott, így tökéletes napot zártunk. Reméltem, hogy megszerzem az aranyjegyet (a prágai rájátszásra), de nem számítottam rá, hogy már ma meglesz.

A többi német lovas sem tétlenkedett, ugyanis az első hat helyezettből öt Németországot képviselte. Érdekesség, hogy a dobogó második és harmadik fokán idén másodszor osztoztak a párosok (jelen esetben Michael Pender HHS Calaisszal és Andre Thieme DSP Chakaria nyergében), mivel az összevetésben teljesen azonos időt lovagoltak hibátlanul.

Ezzel a győzelemmel Ahlmann átvette a vezetést a tabellán, jelenleg Pieter Devossal ketten állnak 119 ponttal az élen, de mivel Devos kevesebbszer állt pódiumon idén, így őt csak a második hely illeti meg.

 

Eközben a Ligában sem tétlenkedtek a lovasok. A tavalyi bajnok Valkenswaard United újra magára talált és a két legenda John Whitaker és Marcus Ehning a szezonben először állhattak a dobogó legfelsőbb fokára. John Whitaker testvérének fia, Jack Whitaker szerezte meg az ezüstöt Mark McAuley társaságában a Madrid in Motion színeiben, harmadikként pedig a Cannes Stars végzett. Mindhárom csapat azonos, összesen 4 hibapontos eredményt ért el, így egyedül az időeredmény döntött a helyezésekről.

A lovasok már Cannes-ben várják a hétvégi folytatást, összefoglalónk a szokásos ütemben a jövő héten lesz olvasható.

Fotó: Longines Global Champions Tour facebook oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr6118503080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása