Még soha

Holnap Papp Virág jelentkezik majd a Favoriton, a hétvége legjobban várt eseményének beharangozójával, de ma már egy érdekességet hozunk az Oakssal kapcsolatosan.

wet_paint.jpg

A dubaji homoktól a Royal Ascotig a Godolphin egyik áhított díjat a másik után kaparintotta meg az elmúlt években a világ lóversenypályáin, de két rangos trófea még elkerülte a globális nagyhatalom selymeit:

a Kentucky Oaks és a Kentucky Derby kupái még hiányoznak a székház vitrinterméből.

Két esztendővel korábban Brad Cox tréner ugyan majdnem megszerezte a Godolphin első Derby-győzelmét a kétszeres Eclipse Award-győztes Essential Qualityvel, de végül meg kellett elégedniük egy negyedik helyezéssel.

Most pedig a szervezet nem egy, hanem két kiváló esélyessel tér vissza Amerika legnagyobb színpadára, annak reményében,hogy megnyerje a május 5-i Kentucky Oaks-t.

kepernyokep_2023-05-02_093253.jpg

"Bármikor, amikor lehetőséged van egy klasszikus verseny megnyerésére, mindenki hirtelen izgatott lesz" - mondta Michael Banahan, a Godolphin tenyésztési igazgatója. "Még soha nem nyertünk Oaks-ot, de helyezést már értünk el benne, és, hogy idén két lovunkkal fogunk indulni ez igazán fantasztikus."

„Csodálatos lenne megnyerni az Oaks-ot a Godolphin számára” – mondja a kétszeres Eclipse-díjas tréner Brad Cox, aki Wet Paint felkészítéséért felel. Blame lánya a kétéves szezonja nagy részében a radar alatt haladt, mivel nem rendelkezett a társaihoz hasonló feltűnő méretekkel és kirobbanó edzésidőkkel. Háromévesen elért eredményeivel (közte két Gr3-as győzelem) azonban a ponttáblázat éléről várja a startot.

Másik reménységük a negyedik helyen álló Pretty Mischievous, akit Brendan P. Walsh treníroz. Into Mischief lánya kiváló eredményekkel (egy-egy Gr2-es győzelemmel és második helyezéssel) hozta le a tavaszt.  

„Mindig is mutatta nekünk, hogy nagyon szép kanca lesz belőle" - mondta Banahan. "Mamája, Pretty City Dancer csak néhány éve van nálunk, és Pretty Mischievous az első csikója, ami elég különlegessé teszi futását."

Úgy gondoltam, hogy legutóbb nagyon jól futott" - mondta Walsh. "Nyilvánvalóan csalódottak voltunk, hogy nem nyert. Azt hiszem, hiányzott belőle egy kis koncentráció."

Walsh egyébként már több Gr1-es győzelmet szerzett a Godolphinnak az évek folyamán, elég csak Maxfield-re vagy Santinra gondolni.

A liliomtakaró bármelyik kanca nyakában csak tovább növelné a Godolphin-hagyatékot, amelyet az alapító, Mohammed bin Rashid al-Maktoum sejk öt évtizeddel ezelőtt kezdett el.

A startbox sorsolás eredménye:

Nyitókép: @RobertYates1982 Twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr3718502574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása