Csak a zöld asztalnál született meg a kétszázadik

Oisin Murphy a pályán győztesként haladt át, Qetaifan (Starspangledbanner) nyergében egy 1200 méteres kezdő lovak számára kiírt futamban, Goodwoodban.

gu2yykvxgaec1vk.jpg

Hogy ez miért érdekes?

Mert a champion zsokénak ez volt a 200. győzelme 2024-ben.

Azonban a finis felé közeledve balra sodródtak akadályozva a Pat Dobbs által lovagolt Great-et.

Murphy azonban túlélte a stewardok vizsgálatát és ünnepelhette 200. győzelmét és azt is, hogy szombaton negyedik alkalommal „koronázzák” a legjobbá. Ez a szám vélhetően csak azért nem nagyobb, mert 2022-2023-ban 14 hónapos eltiltását töltötte a Covid-protokoll (1) és a versenyzés jó hírét (2) sértő magatartás, valamint pozitív alkoholtesztek (3) miatt.

Az újabb bajnoki címet egyébként utcahosszal nyerte el Rossa Ryan (105) és Tom Marquand (102) előtt a maga 155-ével.  Ezek között három siker a legmagasabb szintről. Asfoora (King Charles III Stakes), Khaadem (Queen Elizabeth II Jubilee Stakes - mindkettő Royal Ascot) és New Century (Summer Stakes - Woodbine)

Hogy miért nem 200 a neve mellett?

Mert a síkszezon május 4 és október 19 között tart. A győzelmeket számon tartják természetesen egész naptári évben, de a championátusba csak az ezen időszak alatt születetettek számítanak.

Gratulálunk Oisin!

kép: @oismurphy X, @ARracing20 X

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr9318707908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása