Urban Sea

Ez a kivételes sárga kanca, Urban Sea, 1989-ben látta meg a napvilágot az Amerikai Egyesült Államokban.
urban_sea_jpg_760x480_q85_crop_subsampling-2_upscale.jpg

Apja Miswaki (Mr. Prospector) a Native Dancer vonalba tartozik. Több versenyt is nyert, ám mind közül a Prix de l’Arc de Triomphe megnyerése volt, a legkomolyabb eredménye.

A versenyteljesítményét azonban, felülmúlta a ménesben tett szolgálataival. Angliában és Írországban az év tenyészkancájának választották 2001-ben.

Két Epsom Derby nyerőt adott

(Galileo, Sea the Stars), ezen kívül ő az anyja a többek közt Tattersalls Gold Cup nyerő, Black Sam Bellamy-nak is. Érdekesség, hogy Black Sam Bellamy és Galileo édestestvérek, mivel mindkettejük apja Sadler’s Wells. Galileo napjaink egyik kiemelkedő apaménje, ám Black Sam Bellamy-nak is több eredményes utóda van (többek közt a Magyar Derby nyerő, Sunny Sam).

Örökítő erejüket vélhetően nem csak apjuknak köszönhetik, hiszen köztudott tény, hogy az állattenyésztésben az anyai hatás miatt, az anya, döntően befolyásolja a következő utódnemzedék milyenségét. Ez a nagyszerű kanca 2009-ben múlt ki.

Foto: thoroughbredracing.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr5018504542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása