50 az 1-hez

Március 21-én mutatták be elsőként Új-Mexikóban a legújabb lovas szupermozit: a sztori valós történetet dolgoz fel a közelmúltból.

A „főszereplő” Mine That Bird-re minden bizonnyal Önök is emlékeznek, ugyanis ő volt a 2009-es Kentucky Derby (Gr1) hőse.

A film a ló és csapata különösen megkapó történetét dolgozza fel: a „keményfejű” új-mexikói cowboyok szembesülnek azzal, hogy életük nagy pillanata előtt állnak, amikor Mine That Bird jogot nyer a Kentucky Derby futamában való indulásra. Nekivágnak egy nehézségekkel és balesetek sorozatával teli (1200 mérföldes) útnak Churchill Downsba, annak ellenére, hogy a világ lóverseny elitje úgy gondolja, a legszélsőbb esélyként nem lesz beleszólásuk a végső erőpróbába. De mint tudjuk, az élet őket igazolta!

A film címe is éppen azért lett „50 to 1”, mert Mine That Bird nyerési esélyét olyan kicsinek gondolták, hogy 50 az 1-hez adták a bukik. Egyébként a 19 lovas mezőnyből csak 2 ló oddsai voltak magasabbak ennél (Atomic Rain 55-1; és Join In The Dance 51-1). A Kentucky Derby egyébként a „derbyk derbyje” Amerikában (150 ezres tömeg nézi élőben a helyszínen!), az a bombameglepetés pedig, ahogy Mine That Bird győzött 2009-ben, mindenképpen filmvászonra kívánkozik.

A Birdstone apaságú Mine That Bird „megszemélyesítője” (más lovas mozikkal ellentétben egyedüliként) Sunday Rest, egy 2009-es születésű, Sunday Break apaságú telivér. A ló trénerét, Chip Wooley-t Skeet Ulrich alakítja, aki így nyilatkozott szerepéről: „Tudom, mikor akarok valamit, mert akkor nem tudok nem gondolni rá… mihelyst letettem a szövegkönyvet, nem tudtam kiverni a sztorit a fejemből.” A tulajdonosokat, Mark Allen és Leonard Blach urakat Christian Kane és William Devane személyesíti meg. A versenylovast pedig ki alakíthatná jobban, mint maga Calvin Borel, aki győzelemre vitte a 135. Kentucky Derbyben a pej heréltet? A harmadik képen a győzelem pillanatai. „Annyira valósághű. Még sosem láttam ezelőtt olyan valóságos lovas filmet, mint amilyen ez!” -mondta Borel a film elkészültét követően.

 Fotóproverbsgroup.com

Ez nem egy szokványos hollywoodi film. Ez jóval több annál.” – nyilatkozta a film producere, Jim Wilson, akinek a nevéhez olyan kultuszfilmek fűződnek, mint a „Több, mint testőr”, az „Üzenet a palackban”, vagy éppen a „Farkasokkal táncoló”, és nem utolsó sorban maga is versenyló tulajdonos több mint 20 éve.

Reméljük, hazánkban is hamarosan bemutatásra kerül ez a nagyszerű film! Kíváncsian várjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr2118504504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása