Lloyd Williams, Melbourne királya

Bemutatjuk Önöknek az üzletembert és neves futtatót, aki hatszor vezethette aktuális lovát a győztesek körébe Ausztrália legnagyobb versenye után.

wllliams-800x445.jpg

Lloyd Williams 1940-ben született, majd többek között a Melbourne-i Xavier College-ban megkezdte mai napig tartó hihetetlen karrierjét, nem csak futtatóként, de ingatlanfejlesztőként is.

Ugyan a telivérekkel is maradandót alkotott, nem hagyhatjuk figyelmen kívül üzleti pályáját, hiszen ezen a téren is Melbourne kiemelkedő alakja. 1994-ben megalapította a Crown Casino-t, amely Ausztrália legnagyobb kaszinója. Ezt 1999-ben a Publishing and Broadcasting Limited nevű médiacég követte, valamint egyéb szervezetek a Melbourne-ben nagynevű Packer családdal együttműködve.

Ennél azonban még lényegesebb, amit versenylótulajként maga mögött tudhat, hiszen mint már említettük, hatszor orozta el a Melbourne Cup trófeáját. Első sikerét Just A Dash hozta meg 1981-ben, akit a trénerlegenda Tommy J. Smith készített fel a nagy erőpróbára, majd What A Nuisance szállította a következő győzelmet 1985-ben.

Unokájával, és az akkor még “csak” öt Melbourne Cup-trófeával 

Ezt hosszú szünet követte, legalábbis a nagy flemingtoni csúcsverseny tekintetében, ugyanis több évtizeden keresztül nem sikerült nyerőt ünnepelni a Kupában. A jeget végül 2007-ben törte meg a szélső esély Efficent, aki hihetetlenül izgalmas befutóban verte meg Purple Moon-t, Williams pedig azóta a futam meghatározó alakja.

2012-ben az évtized másik nagy ír tarolásában Green Moon hozta meg neki a negyedik győzelmet, de az elmúlt két Melbourne Cup volt az abszolút siker Williams-nek. Tavaly Almandin diadalmaskodott, idén pedig, mint arról az elmúlt bő hétben többször is olvashattak, házibefutót ünnepelhetett, ugyanis mind Rekindling, mind Johannes Vermeer tulajdonosi körében szerepel a neve.

Legújabb klasszisával, Rekindling-gel

A szindikátusoknak tényleg sokat köszönhet, hiszen a 6 Melbourne Cup-győztes ló közül 5 díjaiból ezeknek köszönhetően részesül (What A Nuisance feleségével, Suzie-val saját lovuk volt). “Nagy izgalom a csapat tagjának lenni” – nyilatkozta a társtulajságról. – “Mindig vagyunk öten-hatan, és méltányolom, hogy ebbe én is beletartozom.”

A most 77 éves futtató karrierjének pedig még korán sincs vége, feleségével Melbourne melletti farmjukon 120 hektáron legelésznek egytől egyig remek származású telivérei, és lehet, hogy a hetedik Melbourne Cup-győztese is közülük kerül majd ki.

A nyitóképen Almandin sikere után Kerrin McEvoy-jal 

Képek: Courier Mail, newsapi.com.au, The Advertiser 

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr3818504266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása