Keserédes jubileum

A zsokék ugyan együtt lélegeznek a rájuk bízott lovakkal, de számukra legalább annyira fontosak az egyéni elismerések, mint bármely más sportolónak.

irad-nyito-800x445.jpg

A Puerto Ricó-i Irad Ortiz Jr.-nak meglehetősen mozgalmas volt az elmúlt pár napja.

Csütörtökön a floridai Gulfstream Parkban érkezett mérföldkőhöz, amikor is Order and Law nyergében pályafutása 3000. győzelmét aratta. (Ebben nincs benne a hazájában elért 95 sikere!)

Hosszú volt az út. Rengeteget és keményen dolgoztam ezért.” – mondta Ortiz. “Köszönetet kell mondanom minden tulajdonosnak és trénernek, hogy támogattak. Nélkülük ez nem sikerült volna. Mindannyiuktól kaptam segítséget. Az ügynököm, Steve Rushing pedig nagyszerű ember. Minden nap, minden percben számíthatok rá.”

Ezzel a 3.000-rel Irad még nem tudott felkerülni a minden idők legtöbb győzelmet arató amerikai lovasainak százas listájára, hiszen azon 100. pozícióban 3.714 győzelemmel Joseph Rocco neve olvasható, de Irad még csak augusztusban lesz 30 éves. A rangsort az a Russel Blaze vezeti 12.842 győzelemmel, aki 2015-ben, 57 éves korában (!) akasztotta szögre lovaglócsizmáit.

Ortiz azonban nem tudott felhőtlenül ünnepelni a nevezetes szám elérésének, mert előző nap, azaz szerdán ötnapos eltiltást kapott veszélyes lovaglásért. Nem kell valami egetverően nagy szabálytalanságra gondolni. Mindösszesen az történt, hogy amikor Ortiz balról ostorozott, lova, Princess Cupid „sodródott” és emiatt akadályozta Muguruzát. Természetesen ezen tempónál ez meglehetősen balesetveszélyes, így a büntetés teljesen jogos, ami ellen Irad nem is lebbezett fel.

A háromszoros Eclipse-díjas zsoké, aki öt egymást követő évben (2017-2021) vezette az Észak-amerikai győzelmi listát, március 2. és 9. között nem lovagolhat (kivéve március 5-én), de mi gratulálunk neki pályafutása emlékezetes mérföldkövéhez.

Képek: @DelMarRacing Twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr3118503190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása