A zsokékirály

Ahogy nem kérdés, hazánkban ki volt minden idők legjobb futballistája, ki volt a legjobb bokszolója vagy öttusázója, az sem kérdéses, hogy ki a zsokék királya.

janek-geza-_zsoke.jpg

Ez a cím kétségtelenül Janek Gézát (1887-1932) illeti, aki nem egyszerűen a legnagyobb magyar zsoké volt, hanem egy nemzetközi szupersztár. Ha úgy tetszik az akkori kor Dettorija.

"1904 tavaszán Metcalf idomár, aki Janeket tanuló éveire a szigetországba küldte, lovas nélkül maradt – csupán Bonta második kötelezettséggel állott rendelkezésére. Bár még egy évig kinn akarta hagyni a kibontakozó tehetségű fiút – a tulajdonosok sürgetésére hazarendelte. "

Amikor a közönség megtudta, hogy Janek hazatér, a Nyugati pályaudvarról különvonatok vitték a turf barátait Alagra, hogy élőben láthassák a legnagyobbat.  

Vasárnap rá is emlékezünk.

jg_ev_2024.JPG

tamogatoi_banner.png

hajra_magyarok2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr4918501812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása