Oktattak a kancák

Csak az utolsót sikerült otthon tartani.

ez.jpg

Hét cseh győzelem után, az utolsó futamban Jarosláv Hanacek lova mentette meg a szlovákok becsületét a vasárnapi versenynapon, Pozsonyban. (A korrektség kedvéért: ott nem volt cseh induló.)

Ekkor rendezték a St. Legert, a számunkra is megszokott 2800 méteres távon, 25 ezer eurós díjazással.  A nyolcfős mezőnybe a csehek három, míg a hazaiak öt lovat adtak.

A végeredmény kettős cseh és kettős kanca győzelmet eredményezett, mert Eskadra Zerot (Phoenix of Spain), a Kopliková idomítás, Fine Anyway követett a célban.

A dobogó alsó fokára érkezett a szlovák színekben futó, Boulevard Blanqui, Zuzana Kubovicova istállójából. Mindösszesen két kanca indulót láthattunk a mezőnyben, de ők nagyon megverték a méneket, hiszen „Boulevard” már majd nyolc hosszal kapott ki a nyerőtől.

A lefutási idő káprázatos: 2:58.83-nál csak a 2006. évi győztes, a lengyel Babie Lato futott gyorsabban (2:57.75)

Ezzel fordult a kocka az első két helyezett között, mert augusztus elején, a 79. Cseh Kancadíjban Fine Anyway – Eskadra Zero volt a befutási sorrend. Akkor a most második könnyen, három hosszal verte a tegnapi bajnokot, ráadásul (“Zero” távollétében) szeptember elsején megnyerte a 79. Cseh St. Legert is.

A futamhoz tekerjenek előre 3 óra 15 perchez!

 

A győztes idomár, Vaclav Luka kis kárpótlást kapott vasárnap, mert lovai négyszer is harmadikként értek célba szombaton Prágában, a Bajnokok Napján, de most nagydíjat nyert a szomszédban. A friss nyerőt egyébként ő vásárolta a tulajdonosok számára a Tattersalls Ireland yearling aukcióján 6.000 €-ért.

„Ma semmit és senkit nem becsültünk le. Ő egy klasszis, miközben nagyon sokoldalú. Úgy tűnik, hogy a mai futam nem vett ki olyan sokat belőle, de valószínűleg most hagyjuk pihenni egy kemény szezon után” - értékelt Vaclav Luka.

Az egész versenynapon csak az Eva Buriánková - Michal Kalčík duó tudott duplázni.

A Leger-nap végeredménye: Csehország – Szlovákia 7:1

A nyitóképen Eskadra Zero a 39. Starohájske kritérium-ban aratott győzelme után Zenon Kisza fotóján. A képet Závodisko, š.p. facebook oldaláról vettük át.

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr7418501672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása