Na ne! Már megint egy Pride of Dubai ivadék?

Ausztráliában továbbra is gőzerővel dübörög a galoppszezon.

deny.jpg

Ismét a két legnagyobb bázis, Sydney (most Rosehill révén) és Melbourne került fókuszba. Mivel azonban csak utóbbiban (Caulfield) futottak Gr1-es versenyeket, így a szokásos figyelmünket nekik áldoznánk.

A korábbi világbajnok Stayerről, a mindössze második Melbourne Cup-Caulfield Cup-Cox Plate triplázóról, Might And Powerről elnevezett futam (Gr1, 2000 m) kisebb meglepetést hozott. Az elmúlt évek egyik legfényesebb ausztrál csillaga, Mr Brightside ugyan most is maga mögé utasított majdnem mindenkit. De csak majdnem, mert ¾ hosszal kikapott Anthony & Sam Freedman idomítottjától, a hatéves, ír tenyésztésű kancától, Deny Knowledge-től.

Ben Hayes bevallotta csalódottságát, hiszen idomítottja többször kapott ki, a héten Év Lovának választott Pride of Jennitől, most pedig egy másik Pride of Dubai ivadék tört borsot az orruk alá. (Egyébként a Jenny-Brightside háború 4:2-re áll!)

A Guineas-ket ott is megkülönböztetett figyelem kíséri, hiába van belőlük több abban a hatalmas országban. A Caulfield-i kiadást (Gr1, 1600 m) nagy javulást bemutatva Private Life nyerte, hiszen a Written Tycoon ivadék csak harmadik volt a felkészítőben, de most Gr1 nyerő lett. (A Prelude (Gr3) győztese egyébként csak hatodik.)

A Toorak hendikep (Gr1, 1600 m) után fordult elő az az eset, amely azért nem mindennapos a sportágban.

Blake Shinn valóban lélegzetállító lovaglását, minden idők egyik legnagyobb előadásának nevezte a 7HorseRacing szerkesztősége. 

Nem akármilyen dicséret a lovas számára, aki a mezőny végéről kormányozta Antino-t (Redwood) az első helyre. 

"Nyilvánvalóan nagyon aggódtam, hogy miként tudnak onnan kikászálódni... Azt hittem, nagy bajban vagyunk, de milyen mesteri út volt ez Blake-től?" – kérdezte a boldog idomár, Tony Gollan. „Ő egy mesterlovas, egy elit zsoké – akik gyakrabban hozzák meg a helyes döntéseket, és ezt ma be is mutatta."

Meg nem erősített hírek szerint a győztes decemberben Hongkongba köthet ki, márpedig akkor, ott a Turf Világbajnokságot rendezik.

Kép: @idolhorsedotcom X

 

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr5318706980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása