Soltész András negyedik sikere a St. Legerben

a nap versenye azonban a Budapesti Díj volt.

e0786580-50c1-4e0a-a2a2-a6b0b284ac39_2400x1600.jpg

Lakhan remekbeszabott győzelme után nekünk interjút adó idomár ugyan nem nevezhető az utolsó klasszikus királyának, hiszen ez a cím még mindig Aperianov mestert illeti (7), de negyedik itteni sikerével beérte Kovács Sándort.

Lakhanifj. Fejes Lajos - az idomár szavait idézve - kabinetlovaglásával győzött az 1870-ben útjára indult hároméves erőfelmérőben, ami után még édesapja is elégedetten csettinthetett odafenn.

Így már mindketten megnyerték “a Legert”, hiszen Fejes Lajos 1969-ben győzött a képen látható Nótás kapitánnyal.

Láttuk a nap folyamán, hogy a felázott pályán, a lovasok szívesebben „jöttek” távolabb a belső barriertől.  Igen ám, csak ez éppenséggel térvesztéssel jár, ami később megbosszulhatja magát.  Lajos, ha nem is közvetlenül a falon hozta Best Solution fiát, de az ő színeik látszottak legbelül, ami vélhetően a győzelmet eredményezte, a pálya közepén támadó, de ezáltal többet futó, Cheeky Boy ellenében.

Hatalmas, nemzetközi győzelem, amiről még a galopponline.de is beszámolt.

Negyedik Soltész Andrásnak, First Mission (1993 - Noska József), Rózsahegy (1996 - Csoh Ferenc) és Robinia (1997 - Kállai Pál) sikerei után. Hogy Rózsahegy milyen különös módon lett Leger nyerő, 28 esztendővel ezelőtt, arról András így nyilatkozott:

A Szilvásváradon ismét nagy napot záró Molnár Gyöngyi (lovai első és harmadikak a Nemzeti Vágta nagydöntőjében) idomítottja Flying Aquangel a harmadik a cseh vendég mögött, míg a favorit Tunézia hatodik.

A vasárnapi programban harmadikként szerepelt a gróf Széchenyi István emlékverseny, amiben Ráadás (Belardo) győzelme már a harmadik sikerét jelentette aznap mesterének, a biztosan újra idomár-champion, Csontos Pálnak. Mindig örömteli hároméves győzelmet konstatálni az évjárat-összehasonlítókban.

A Budapesti Díjban pár centi híján élete legnagyobb győzelmét aratta Drexler Virginia Surprise of Easter nyergében, de a lépésről-lépésre közelítő Canizaresé (Charm Spirit) a cím. Este gratuláltam Virginiának, aki azt mondta: Sannától kikapni, egy győzelemmel felérő vereség.  A fiatal magyar lovashölgy egyébként a szezon végén visszatér Amerikába.

Ez volt egyértelműen a nap legnagyobb versenye!

Az olasz a harmadik, „Csonti” a negyedik győzelménél járt ekkor, és ezzel is zártak, mert a hátrelévő futamokat már nem ők nyerték, de egyértelműen ők voltak a nap főszereplői.

Szintén vasárnap emlékeztünk a csodálatos Barna Andrásra, aki a magyar lóversenyzés azon szűk elitjébe tartozik, akik lovasként és idomárként is derbyt tudtak nyerni. Emlékfutamát a Kovács/Kozma páros nyerte a magyar tenyésztésű Power of Wind-del (My Luck).

Gratulálunk a nap minden nyerőjének! Folytatás vasárnap a Szent László Díjjal.

Képek: Benedek Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr3918703704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása