Hétévesek csatája a Cox Plate-ben

A múlt szombati lóversenyünnep után folytatódik az ausztrál két-pólusú szezon.

A patinás, 1922 óta létező Cox Plate-re (Gr1, 2040 m, 5 M AUD), ismét két kiemelt futammal „válaszol” Royal Randwick.

De maradjunk egyelőre Moonee Valleyban. Winx négyes győzelmi sorozata óta (2015-2018) az elmúlt öt kiadásból háromszor elcsenték a kupát a külföldiek.

Most mindössze egy „betolakodó” próbálja kicsempészni a kupát Melbourne-ből. Azonban a hétéves mén, Prognosis olyannyira nem feltett kézzel érkezik, hogy ő az elsőszámú favorit.

Mitsumasa Nakauchida úr idomítottjával, mintha egész évben erre a futamra készültek volna.

Márciusi Gr2-es győzelme után, április végén Hongkongba utaztak vele, ahol csak az itteni címvédő, de most nem induló Romantic Warrior végzett előtte, majd augusztus közepén hazájában kapott egy futást, ahol Gr2-ben negyedik helyen végzett. Láthatják tehát, hogy nincs éppen túlhajszolva Deep Impact fia. 

A kilencfős mezőnyben a két legkomolyabb kihívója, a friss Év Lovaként a múlt héten kikapó, Pride of Jenni, valamint a már 39. versenyére készülő legutóbb, szintén második, hétszeres Gr1-bajnok, Mr Brightside, aki tavaly rövid-fejhosszal vesztette el a futamot. 

Érdekesség, hogy mindhárom favorit hétéves.

Legutóbbi ausztrál cikkünkben írtunk róla, hogy ez Európában teljesen elképzelhetetlen. Alig találunk ilyen korú indulót, Gr1-ben pedig szinte teljességgel kizárt. Start: 8:10-kor.

Randwickben előbb (7:00) a Spring Champion Stakes (Gr1, 2000 m, csak háromévesek, 2 M AUD) műsoron, majd háromnegyed órával később a hároméves kancák feszülnek egymásnak a The Invitation-ben (Gr2, 1400 m, 2 M AUD).

Nagyon közelít „A futam, amely megállít egy nemzetet”.

Nyitóképen (@TheValley X) a tavalyi Cox befutó. Láthatják, hogy mennyivel kapott ki (belül) Mr Brightside.

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr3318715482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása