Egy korszak vége

Arlington Park eladásra kerül.

arlington-park-800x445.jpg

Churchill Downs Incorporated (CDI) kedden elindította az illinoisi 326 holdas terület értékesítését, amely a sportág egyik amerikai bástyájának számít, hiszen közel 100 esztendeje, 1927 óta rendezett versenyeket és többek között a Triple Crown-bajnok Secretariatot is meginvitálta 1973-ban.

Mellette olyan korszakos legendák futottak még a chicagoi létesítményben, mint Citation, Cigar és John Henry.

Április 30-tól szeptember 25-ig még megrendeznek egy utolsó szezont, majd jöhetnek a munkagépek.

Arlington elhelyezkedése ideális Chicago északnyugati külvárosában. A Metra elővárosi hálózat pálya melletti vasútállomásán keresztül közvetlenül lehet eljutni Chicago belvárosához, emiatt  erőteljes érdeklődés mutatkozik a helyszín iránt, és várakozással tekintünk arra, hogy együtt dolgozhassunk a potenciális vásárlókkal, valamint Arlington Heights-szel. – mondta, Bill Carstanjen vezérigazgató.

A Churchill Downs Incorporated abban bízik, hogy hamarosan egy új pályán folytatódhatnak a versenyek, amelyek természetesen szintén Chicago körzetében lennének.

Chad Bown, aki négyszer nyerte el lovaival itt az Arlington Milliont, így írt a Twitteren:

Arlington nemcsak az egyik legszebb pálya a világon, hanem egy csodálatos alkalmazottakból álló csapata is van, akik rajonganak a versenyzésért. Sok különleges pillanatot éltem át itt.

Arlington Park, amely tavaly a koronavírus-járvány miatt elvesztette tavaszi-nyári meetingjét. 2002-ben a Tenyésztők Kupájának adott otthont, ami nyereséges célpont volt az európai portyázók számára, mert Aidan O’Brien, John Gosden és Sir Michael Stoute lovai is topsikereket arattak.

Kép: Racing Post

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr1818503558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása