Goodwoodi szösszenetek - második rész

A tegnapi, a duplázások napja volt Goodwood-ban. 

armor.jpg

Nem csak zsokénak, trénernek, futtatónak, de még apaménnek is sikerült a bravúr. A sort Daniel Tudhope nyitotta, aki Last Empire társaként nyerte a Group 3-as, kancáknak kiírt Whispering Angel Oaks Tree Stakes-t. Pivotal ötéves lánya, fél hosszas előnnyel teljesítette az 1400 méteres távot. Ez a győzelem egyben a  Clipper Logistic istállónak is az első sikere a nap folyamán.

Azután jött egy igazi duplázó, bár csak utódai révén. Először a kétévesek G3-as Molecomb Stakes futamában a nyerő Armor, majd rögtön utána a napi főfutam, a csúcskategóriás Sussex Stakes első helyezettjének is No Nay Never az apja.

Ez utóbbiról kicsit bővebben. Kilenc telivér a startnál, ebből három hároméves, - és mily érdekes - a három favorit. Meg is hálálták a bizalmat jó kedvvel, bőséggel, hisz mindannyian dobogón végeztek. Gyönyörű küzdelem után Alcohol Free végül biztosan, majd két hosszal verte Poetic Flare-t, a harmadik Snow Lantern. A King George ismeretében úgy tűnik kitűnő a hároméves évjárat, hisz Alcohol Free kancaként nem akárkiket vert meg.

"A győzelme egyszerűen hihetetlen. Nagyon izgatott vagyok. Andrew Balding és csapata csodálatos munkát végzett." - lelkendezett a tulajdonos Jeff Smith.

Nevezett tréner nem volt túl nyugodt a verseny elején: "Mindenféle néven neveztem Oisint (Murphy a lovas - szerk.) az elején, de ilyen stílusban végezni... Ez fantasztikus."

És végül lássuk a többieket. Daniel Tudhope - sosem fogják kitalálni - a Clipper Logistic-el karöltve érte el második győzelmét, míg Balding a Sussex mellett egy hendikepet is begyűjtött. És végül, de nem utolsó sorban Richard Hannon az ötödik, aki Armor mellett szintén egy handicap győzelemnek örülhetett.

Ha a sormintát nézzük: tegnapelőtt triplázó, tegnap duplák, akkor ma ismét valami triplának kéne jönnie. Lesz ilyen? Kiderül.

Már csak azért is érdemes 14:50-től figyelő szemünket Goodwood gyepére vetni, mert a nyitó verseny neve: Unibet "15 To Go" Kincsem Handicap.

Jó szórakozást!

Talabér Zoltán, kép: Armor - Goodwood Racecourse Twitter 

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr118503460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása