Szaúdi visszapillantó

Elite Power méltó módon tisztelgett a néhai Khalid Abdullah herceg előtt, annak hazájában, Szaúd-Arábiában, aratott szép győzelmet, a Riyadh Dirt Sprintben.

phanta.jpg

A William Mott által idomított ötéves mén, a gyep olyan titánjait, mint Frankel, Enable és Dancing Brave-et követte, aki nagyból hatalmassá tették Juddmonte legendás zöld-pink selymét. Curlin fia három különböző zsokéval, három Group győzelmet aratott egymás után.

Mostani társa, Dettori szavai:

"Megkértem, hogy egy kicsit menjen közelebb, erre ő csak úgy elszállt. Én csak utas voltam. Az Abdullah család és a Juddmonte annyi jót tett a sportnak. Khalid herceg elhunyt, de az öröksége tovább él".

Örömkönnyek és hatalmas ünneplés fogadta a hazatérő japán kontingenst, mivel nem csak  a 20 millió dolláros futam győztesét, a nyitóképen látható Panthalassa-t volt ok ünnepelni.

A globális ambíciókkal rendelkező, és a tavalyi négy siker után idén összesen három győztest (Turf Sprint (Gr3) Bathrat Leon, Red Sea Turf Handicap (Gr3) Silver Sonic) felvonultató versenynemzet számára egyértelmű volt, hogy az eredmény mit jelentett, egy olyan lóval kapcsolatban, amely a szombati Winter Derby győztesével, Lord North-dal holtversenyben végzett a tavalyi Dubai Turfben.

"Ez hihetetlen, nincsenek szavak, amelyekkel leírhatnám. Ez a legmagasabb rangú győzelem karrieremben." - mondta Yoshito Yahagi mester.

Lord Kanaloa hatéves fia, a világ leggazdagabb versenyében második élvonalbeli sikerét aratta, és miután elhárította Country Grammer kihívását megnyerte a futamot. Frankie (Country Grammer nyergében) a japán mesternégyest akadályozta meg második helyezésével, hiszen a harmadik-negyedik-ötödik helyen célba érők, mind a felkelő nap országából érkeztek. Mármint a lovak természetesen, akiket egy-egy japán, ausztrál, brazil és francia zsoké lovagolt. Globális siker.

Ne legyenek kétségeik: a japán tenyésztés és versenyzés nem a csúcsra tart, már ott van. Bravo.

Nyitókép: Racing Post

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr9018502746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása