Dahlia

Dahlia (Vaguely Noble — Charming Alibi, 1970-2001) fantasztikus kanca, akit beválasztottak a XX. század 100 legjobb amerikai lova közé.

 114_dahlia.png

A Nelson Bunker Hunt tenyésztette Dahlia 1970-ben az Államokban született. Tréningbe azonban Európába adta tulajdonosa így gyepen kezdte meg a karrierjét. Kétévesen is nyer már, de háromévesen igazi diadalmenetet produkál. A Prix Saint-Alary-t, az Irish Oaks-t, K. George VI & Q. Elizabeth Stakes-t és a Washington, DC International-t is megnyerte.

Következő évben ismét ő a King George nyerő és Amerikában valamint Kanadában is Gr1-es győzelmet arat. Swain-nel társbérletben az egyetlen duplázó a King George-ban, bár a riválisa csődör. 1973-ban és 74-ben is ő az Év Lova Angliában, míg az Eclipse Award-ot szintén 1974-ben kapta meg. 1981-ben iktatták be nevét a hírességek csarnokába.

Trénerei: Maurice Zilber és Charlie Whittingham (6 évesen), míg tulajdonosai Nelson Bunker Hunt és Allen E. Paulson (1988-tól) voltak. Pályafutása 48 versenyéből 15-öt nyert meg és ő volt az első kanca, aki átlépte az 1 millió dolláros kereseti határt. (1.489.105 $)

Csodálatos anyakancának bizonyult 1996-os “nyugdíjazásáig”. Legjobb ivadékai Dahar és Rivlia.

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr7118504604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása