Jack Berry és Goldikova a halhatatlanok között

Október 19-én, az ascoti Bajnokok Napján iktatják majd be a két legendát a QIPCO British Champions Series Hall of Fame-be.

jack_berry.jpg

Úgy véljük a 14x-es Gr1-bajnok Goldikova érdemeiről írtunk már eleget. Nem lehet kérdés, hogy ott a helye Halhatatlanok Társulatában.

Berryt viszont vélhetően kevesen ismerik idehaza.

60 esztendővel ezelőtt ő alapította a Injured Jockeys' Fund (IJF) azaz a sérült zsokékat segítő alapítványt, amit azóta is teljes odaadással gondoz alelnökként, már eddig is felbecsülhetetlen mennyiségű pénzt gyűjtve.

1996-ban már megkapta az MBE, azaz „A Brit Birodalom Rendje” (The Most Excellent Order of the British Empire) kitüntetést, most pedig a lóversenyzésben kerül a legnagyobbak közé. Ugyanis ezt a címet – a nem közvetlenül szakmai részvevők között, hiszen Piggott, Cecil is tagja - eddig mindössze két ember birtokolja. Queen Elizabeth II és Prince Khalid Abdullah.

Így Berry lesz az egyetlen élő tagja.

A Hírességek Csarnokába bekerülni óriási megtiszteltetés. Ötéves koromtól kezdve mindig is tudtam, hogy zsoké szeretnék lenni, és most, majdnem 87 évesen, hogy felkerülhetek azon lovak és emberek listájára, akik ilyen hatással voltak a sportra, valóban megtisztelő. Bizonyára jó társaságban vagyok. Még egy mondatban emlegetni is engem Khalid Abdullah herceggel, Sir Henry Cecillel, a királynővel és régi cimborámmal, Lester Piggott-tal valóban megtiszteltetés, és nem is lehetnék büszkébb. Nagyon várom, hogy a jövő hónapban Ascotban ott lehessek a QIPCO British Champions Day-en.”

Mindkét kitüntetettnek gratulálunk!

@geegeez_uk X

tamogatoi_banner.png

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr7718501658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása