Friss nyugdíjas

Galileo többszörös Group 1 nyertes fia, Nathaniel visszavonul. 

nathaniel-1-800x445.jpg

Hihetetlen karriert tudhat maga mögött a négy éves mén. 11 futás, négy győzelem, hat dobogós helyezés, és csupán egy ötödik hely a tavalyi Champion Stakesben, nem akármilyen lovak mögött. Pénznyereménye is irigylésre méltó: 1 464 688 font. Sikerei között két Group 1-es diadal is van. Tavaly a King George V and Queen Elizabeth Stakes-ben a Derbynyerő Workforce-t verte, míg idén az Eclipse Stakes-ben diadalmaskodott. Ez évben még háromszor állt starthoz és – bár nyerni már nem tudott – nem kell szégyenkeznie. Csodásnál csodásabb ellenfelek tudták csak legyűrni. A King George-ban Danedream akadályozta meg a címvédést, orrhosszal. Az Irish Champion Stakes-ben Snow Fairy verte, míg utolsó futásában a nagy Frankel és Cirrus Des Aigles előtt kellett fejet hajtania.
Nathaniel állomáshelyének egy szindikátus jelölte ki a Newsells Park Stud-ot.

„Nathaniel csillag volt az elmúlt két évben, és a versenyeredménye is rendkívül impozáns. A világ legjobb apaménjétől származik, és anyja három Group 1 nyerőjének egyike. Nathaniel tulajdonosai úgy vélik, hogy a ló egy ritka és izgalmas lehetőséget jelent a tenyésztőknek összejönni, és megosztani a kivételes mén kilátásait. Egy olyan ménét amilyenek kizárólag a Coolmore, a Darley, vagy a Juddmonte kezében voltak az elmúlt években. Jelentős érdeklődés volt már Európa vezető tenyésztőitől Nathaniel iránt, amely csak megerősítette, hogy mások is osszák a lelkesedést, és részt vegyenek ebben a projektben.”

– nyilatkozta James Wigan a Szindikátus egyik tagjának, a London Thoroughbred Servicesnek képviselője.

Julain Dollar a Newells Park Stud vezető alkalmazottja hozzátette: „Úgy érezzük, nagyon kiváltságosak vagyunk, hogy egy olyan ló állhat nálunk, mint Nathaniel, és ahogy az elvárható, nagyon jelentős támogatást fog kapni, mind tőlünk, mind a Rothschildoktól. Az ötlet, hogy idevonzzunk más hasonló gondolkodású tenyésztőket a szindikátusba, nagyon izgalmas és kiváló esélyt adhat Nathanielnek a sikeres apaménné váláshoz.

Talabér Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr4118504544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása