Thierry Jarnet

Lássuk, ki is ez a zsoké, aki a Tréve-et ily csodásan „hazavitte” Európa legnagyobb versenyében.

Thierry Jarnet, 1967. március 24.-én született, Versailles-ban. 14 évesen került először a pálya közelébe, Patrick Rago, majd Yann Porzier mesterek istállóiba. 1984-ben, 17 évesen debütált versenyben, rá egy évre Daninivel Cagnes-sur-Mer- ben már nyer is. 1990 novemberében nem akárki istállójába kerül. Andre Fabre veszi maga mellé és hat évig ott is marad. A kapcsolat gyümölcsöző, hisz alig hét hónap múlva megvan első Group 1-es trófeája is. Suboticaval Grand Prix de Paris-t nyernek. Sőt, 92-ben a páros az Arc-ban is csúcsra ér. Ebben az évben 807 versenyéből 124 győzelmet arat, így először lesz sampion. Tetszik neki a cím, 95-ig ki sem adja a kezéből. 1994 a második Arc győzelem éve, ezúttal Carnegie-vel, akivel nem ez az egyetlen sikere. 

 

1997-ben elhagyja ugyan Fabre mestert, így a következő év nem alakul túl jól. De azután… 1999 és 2006 között tíz Group 1 diadal, ebből három Angel Gabriel-lel. Négy csendes év után, 2011-ben Tin Horse lovaglására kérik fel a Poule d’Essai des Poulains-ban. Nosza meg is nyerik. Ez teszi lehetővé neki, hogy három hónappal később győzelemre vezényelheti Moonlight Cloud-ot a Prix Maurice de Gheest-ben. De előtte még egy kisebb verseny jön St. Cloud gyepén King’s Dam-mal. Hogy senkinek nem mond semmit a név? Sebaj. Jarnet-nak annál többet. Ez 2000. győzelme.

Jön 2013 és Treve. Prix de Diane, majd a harmadik Arc. Majd idén a negyedik. Ismét Treve-el. A történetet ismerik. Nem?

Talabér Zoltán, Fotók: Sky Sports, Paris Turf

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr418504496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása