Caro

A héten lefutásra kerülő Arlington Million (Gr 1) kapcsán bemutatunk Önöknek egy újabb kiváló apamént.

caro.jpg

Caro (Fortino – Chambord)

A rangos verseny fennállása óta összesen 1 telivér volt képes arra, hogy 2 nyertes utóda is legyen. Ez a ló nem más, mint Sadler’s Wells, akiről viszont már cikkeztünk korábban, így most egy másik kiváló mént mutatunk be.

Caro, ír tenyésztésű szürke telivér, 1967-ben született Batthyány Margit Grófnő ménesében. Klimscha Alberthez került francia tréningbe és pályafutása során 18 versenyéből 6-ot nyert meg, többek között a Prix d’Ispahan-t (Gr 1), a Poule d’Essai des Poulains-t (Gr 1) és a Prix Ganay-t (Gr 1). Második volt az Eclipse Stakes (Gr 1) futamán, harmadik a Prix du Jockey Club-ban (Gr 1) és negyedik az Prix de l’Arc de Triomphe-on (Gr 1).

Caro 1972-ben vonult vissza és kezdte meg tenyészkarrierjét Franciaországban. 1977-ben a vezető apamén címet nyerte el. Ezután Amerikába került a Spendthrift Farm-ra, ahol 1989-ben bekövetkezett haláláig volt fedezőmén.

Legsikeresebb ivadékai:

Theia 1973-ban született, Prix Marcel Boussac (Gr 1) futamában aratott győzelmet, később tenyészkanca lett.

Az 1974-es évjáratú veretlen Madelia, a felsorolt szürkék között az egyedüli sárga kanca, 4 futásából 3 Gr 1 első helyezést tudhat magáénak (Poule d’Essai des Pouliches, PrixSaint-Alary, Prix de Diane).

Cozzene mén 1980-as születésű, legnagyobb eredménye kétségkívül a Breeders’ Cup Mile-ban aratott győzelme volt.

Siberian Express 3 nyertes futama közül 2 verseny Gr 1 besorolású, még egy érdekessége, hogy a 2016 Kentucky Derby bajnok Nyquist egyik ükapja.

1988-ban egy kanca start-cél győzelemmel nyeri a Kentucky Derbyt. Ő nem más, mint Winning Colors, Caro egyik kiváló leánya.

Golden Pheasant az a mén, aki megnyerte az Arlington Million futamát, ezen a versenyen kívül még egy Gr 1 besorolású első helyezése volt (Japan Cup).

Mérges Enikő, kép: @cmoreton99 Twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr1518504372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása