Tudor Minstrel

Soron következő legendánk Fred Darling trenírozottjaként ért el irigylésre méltó eredményeket a versenypályán…

Az aspiráns 1944-ben született Owen Tudor és Sansonnet leszármazottjaként. Rövid, bár sikeres pályafutást tudhat maga mögött, hisz’ karrierje mindössze 1946 tavaszától 1947 szeptemberéig tartott, melyben tízszer állt a starthoz, és nyolcszor elsőként ért célba. Mindez azonban elégnek bizonyult számára, hogy

a világ valaha élt 4. legnagyobb lovává váljon. 

Az 1946-os esztendőben négy futamban maradt  veretlen, Nagy-Britannia legjobb kétévesének tüntették ki. Háromévesen megnyerte a 2000 Guineas-t, és a Knights Royal Stakes-t is aranyéremmel zárta. Favoritként számoltak vele az Epsom Derby-ben, ahol több mint 400 ezer néző és a királyi pár is megjelent, de hősünk fáradtan mozogva csak negyedik helyen ért célba, igaz a számára szokatlanul hosszú, 2400 méteres távon. Nem sokáig kellett azonban búslakodnia rajongóinak, hiszen alig pár nappal később már a számára sokkal optimálisabb távon futott a St James’s Palace Stakes-ben, és persze győzött is.

Az egyetemes lóversenytörténelem kiemelkedő alakjaként tarthatjuk számon Tudor Minstrel-t.

Fotó: Twitter/@AtTheRaces

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr4218504244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása