Rose of Kingston

Igazán ritka az a telivér, aki nem csupán jó versenyló, de kiváló anyakanca is. 

rose_of_kingston-_2big.jpg

Az 1978-ban, Ausztráliában született sárga Rose of Kingston (Claude – Kingston Rose) megfelel azonban ezen kritériumoknak.

1981-ben három Gr1 besorolású versenyt nyert (Champagne Stakes, Coolmore Stud Stakes, Crown Oaks), de 1982-ben mutatkozott meg az igazi klasszisa: megnyerte a Derby-t és az Oaks-ot és a Craiglee Stakes-t, ami mára már a legendás Makybe Diva–nak állít emléket.

Ebben az évben elnyerte az Ausztrál Év Lova címet és a legjobb három évesnek járó elismerést is.

Rose ezután visszavonult, hogy megkezdje új karrierjét anyakancaként. Hat ivadéka látta meg a napvilágot a kor legjobb ménjeitől (Green Dancer, Secretariat, Alydar, Nureyev, Seattle Slew, Marscay).

Első fia 1984-ben született Green Dancer-től. Második és egyben legsikeresebb fia Kingston Rule öregbítette anyja és édesapja (Secretariat) nevét is. 1990-ben megnyerte a Melbourne Cup-ot méghozzá rekord idővel, amit mind a mai napig Ő tart.

Rose egyetlen lánya a szintén Hármas Korona bajnok Seattle Slew-tól született 1992-ben, karrierje során öt versenyt nyert. Utolsó csikója 1994-ben látta meg a napvilágot.

2002-ben, 23 évesen múlt ki a Kingston Park-ban.

Mérges Enikő, Kép: thevaulthorseracing.wordpress.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr9818504170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása