James Rowe

Ma bemutatjuk azt a trénert aki egészen hihetetlen módon 8 Belmont Stakes nyerőt idomított. 

jamesrowe-regret-1915-800x445.jpg

James G. Rowe Sr. (1857 – 1929) amerikai zsoké és eredményes tréner, aki 34 bajnok lovat trenírozott, többet, mint bármely más idomár a Hírességek Csarnokában.

A virginiai Rowe 10 évesen kezdett versenypályákon tevékenykedni, ezt követően, 4 évvel később az Egyesült Államok vezető zsokéjává vált. Mindez idő alatt kétszer győzedelmeskedett a Belmont Stakes-ben, előbb Joe Daniels, majd pedig Springbok hátán.

1879-ben csatlakozott a Dwyer Brothers Stable-höz, nem sokkal később a majdani Hall of Fame sztárral, Hindoo-val lett a legfiatalabb tréner, aki megdicsőült a Kentucky Derby-ben. 1885-ben elfordul a Dwyer-éktől a lovak túlzott versenyeztetésével kapcsolatos vita létrejötte miatt.

Számtalan sikert ért el meghatározó futamokban, ámde karrierje csúcspontja mégis csak a Belmont Stakes-ben volt igazán gyümölcsöző, hiszen 1883 és 1913 között felfoghatatlan módon nyolcszor idomítottjai gyűjtötték be ezt a trófeát, azaz ha ehhez hozzászámoljuk 2 zsokéként elért sikerét, 10 Belmont trófea pihent a vitrinjében. (Mellette kizárólag George M. Odom aki lovasként és trénerként is győzni tudott.)  Az egyik ilyen győzelem 1908-ban történt, Colin révén, akire Rowe úgy tekintett, mint a legjobb ló, akit valaha idomított.

Szabó Enikő, A képen jobbra James Rowe, mellette Regret és tulajdonosa, Harry Payne Whitney 1915-ben. Fotó: wikipedia  

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr6218504112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása