Smart Strike

A laminitis újabb áldozatot szedett.

smartstrike3849-a-800x445.jpg

Nem mást ragadott el az élő legendák sorából, mint az USA kétszeres apamén championját, Smart Strike-ot. A Mr. Prospector apaságú 23 éves sztármént 2015. március 25-én altatták el otthonában, a Lane’s End Farmon. Már versenylóként is jeleskedett, több Gr szintű versenyben győzni tudott. Versenykarrierjének csúcspontja az 1996-os Philip H. Iselin Handicap (Gr1) futamában aratott 2,5 hosszas siker volt.

Kiemelkedő ménesi teljesítményét 4 Breeders’ Cup győztes, 2 klasszikusban első és 113 nagydíjnyerő ivadéka bizonyítja. Csak a legnagyobbakat említve: a kétszeres Év Lova Curlin, Lookin At Lucky, English Channel és My Miss Aurelia.

William S. Farish, a Lane’s End Farm tulajdonosa így nyilatkozott a szomorú eset kapcsán:

“Nagyon lesújtott bennünket Smart Strike elvesztése. Hosszú évekig az egyik legjelentősebb apaménünk volt, a tenyésztésre gyakorolt hatása még sokáig érződni fog. Köszönöm tenyésztőjének, a Sam-Son Farmnak, hogy nálunk tölthette ménesi karrierjét. Végül köszönet minden tenyésztőnek, aki valaha kancát párosított hozzá.”

Kiss Barbara,  Fotó: lanesend.com

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr918504110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása