Serena’s Song

A Lewis család és a Denali ménes 2015 januárjában jelentette be az akkoriban 22 éves champion kanca, Serena’s Song végleges nyugdíjazását.

serenas_song.jpg

Rahy lányát a híres D. Wayne Lukas trenírozta fényes versenykarrierje során, 18 győzelméből 10 a legmagasabb, Gr1 szinten született. Bravúros teljesítményét 1995-ben a Legjobb Hároméves Kanca elismeréssel díjazták az Államokban. Ménesbe vonulásakor, az 1996-os szezon végén ez a ló vezette a mindenkori kereseti listát a közel 3.3 millió dolláros életnyereményével.

A Hírességek Csarnokába beválasztott kanca a tenyésztésben is jeleskedett. 13 csikójából 12 versenyzett, és közülük 10-ből lett győztes telivér a későbbiekben. Serena’s Tune többszörös nagydíj nyerő, Sophisticat Gr1 szinten is győzni tudott, Harlington és Grand Reward Gr2 szintű verseny nyeréséig jutottak el.

A Denali ménesben jelenleg 3 kanca ivadéka áll (köztük egy  Medaglia d’Oro -tól, valamint Serene Melody nevű, Street Cry apaságú lánya Charles LoPresti tréningjében van.

Serena’s Song 22 éves kora ellenére kifogástalan egészségi állapotban van, ám az idei szezon során sajnálatos módon elvetélt, így tulajdonosai a végleges “leszerelése” mellett döntöttek, nagy reményeket fűzve a hagyatékához.

Kiss Barbara,  Kép: Serena’s Song versenyben. Fotó: Paulick Report

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr2318504104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása