Nevezés a klasszikusokra

A futtatók és trénerek részéről a kezdeti nagy lelkesedés máris alábbhagy, mert a galoppszezon második napjára már csak hét futam került kiírásra, ráadásul ezekből csak kettőben éri el a tízet a lólétszám. cr.jpg

Érdekes lehet a napi főfutam, a Háromévesek versenye, mert az induló hatosból négyen elmondhatják azt magukról, hogy győzelem után indulnak.

Közel egyéves kihagyás után áll starthoz Soltész András idomítottja, a második képen látható Bolyk, aki a derbynyerő Mayday ígéretes fia, de egészségügyi problémái miatt sokat kellett kihagynia. Az egész Soltész csapat izgatottan várja visszatérését. 

fb_img_1680197286030.jpg

Már láthatjuk a Turfban az első klasszikusok nevezéseit. Hogy mik a klasszikus futamok? Erről itt olvashatnak.

Mindhárom nagy, kétéves futam győztese a nevezettek között van. Jozef Rosival idomítottja, Aleidis a Hazafi Díjban, míg a két mén, Amore Boy és a nyitóképen látható Carlos Ray a Nemzeti Díjban állhat starthoz május hetedikén.

Ide kapcsolódó érdekesség, hogy a szomszédos Szlovákiában ugyanezen napon futják az 1000 és 2000 Guineas-t, de úgy látszik most nem tér ki egymás elől a két versenyüzem.

A versenynap 14 órakor startol, míg az utolsó futamra 17 óra után kerül sor.

Képek: Qnphoto, ZL Photos

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr8518502654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása