Micsoda hétvége, micsoda futamok

Vélhetően az ínyencek minden igényét kielégítették a csúcskatagóriás futamok.

kyprios.jpg

Néhány tőmondat a hétvége legfontosabb versenyeiről.

Mr Brightside
 (Bullbars) címet védett Ausztráliában (videója a főoldalon), Economics (Nigh of Thunder) pedig ismét bámulatos volt. Nem kevesebb, mint négy Coolmore lovat és egy japán indulót is legyőzött a Irish Champion Stakesben.

Naná, hogy madarat lehetett fogatni William Haggassal. Hát még Tom Marquand-dal, aki fél órával korábban megnyerte a Matron Stakest is Porta Fortuna-val (Caravaggio) így Gr1-es duplát mutatott be, ráadásul két különböző idomárnak. Utóbbit Donnacha O’Brien trenírozza.

Doncasterben pedig egyfajta Galileo emlékfutam lett a St Leger idei kiadása.

Jan Brueghel továbbra is veretlen és egyúttal nyolcadik itteni győzelmét adományozta az ír fenoménnak. Ahogyan ő, úgy a mögötte célba érő Illionis is Galileo apaságú, a bronzérmes francia Sunway-nek pedig a nagyapja a nemrégiben kimúlt „király”.

Az éjszaka folyamán Kanadában három amerikai győzelem mellett a Summer Stakesben kettős európai siker. New Centurynak (Kameko) ezzel megvan az áhított Bredeers’ Cup hely. A futam videója főoldalunkon látható.

Vasárnap Curragh és Longchamp kért és kapott figyelmet.

Az Ír St. Leger első díja is Aidan O’Brienhez került, a zseniális  - és a képen látható - Kyprios lévén. Galileo fia idén még veretlen. Öt sikerét (ebből 3 Gr1) öt különböző pályán érte el. (Írországban idősebbek is indulhatnak a Legerben.  - a szerk.)

2018 után először díszíti mindkét St Leger trófea a Coolmore polcait.

Párizsban az Prix de l'Arc de Triomphe felkészítő versenyeit futották. Két vendégsiker született, pont a két általunk leginkább várt futamban. A Prix du Petit Couvertben (Gr3, 1000 méter) Ponntos nem tudta megismételni tavalyi jó szereplését, mert csak a hetedik helyen ért célba. A Belgiumban dolgozó Sofie Lanslots idomítottja, Pradaro (Penny's Picnic) a nyerő.

A nap egytelen Gr1-es futamának első díja pedig Angliába került, mert Ralph Beckett trenírozottja, Bluestocking (Camelot) két Sea The Stars ivadékot megelőzve nyerte a Prix Vermeille-t (Gr1, 2400 méter, csak kancák.)

Hogy miként módosítják a felkészítők az Arc esélyeket, erről majd szerdán olvashatnak a Favoriton, Papp Virág tollából.

Nyitókép: @HRIRacing X

tamogatoi_banner.png

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr6918501690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása