Kah bűnös

Százezrektől eshet el a világ legeredményesebb női lovasa!

kah.jpg

Pár nappal ezelőtt “a nap képe” rovatban írtuk meg, hogy vizsgálat indult Jamie Kah ellen, mert a bírák állítása szerint az augusztus 31-én a Gr3-as McNeil Stakes-ben finoman fogalmazva sem tett meg mindent lova, Let’sfacethemusic győzelméért.

Nos, a Victorian Racing Tribunal (VRT) bűnösnek találta Kah-t, és szeptember 28-tól október 20-ig tartó eltiltással sújtotta.

Ha lehet ilyet mondani ez a lehető legrosszabbkor jött Jamie számára, hiszen olyan találkozóktól lesz kénytelen távol maradni, mint a Turnbull Stakes Day, a Caulfield Guineas Day, a Caulfield Cup Day és az Everest napja. Ez akár több százezer dolláros veszteség is lehet számára.

Matthew Stirling, Kah ügyvédje beadványában rámutatott arra a tényre, hogy védence korábban súlyosan megsérült egy esés során. „Éppen egy ilyen ló miatt tavaly az intenzív osztályon kötött ki, mert elvesztette felette az irányítást. Most ezért volt óvatosabb, mert ez a ló ugyanúgy kontrolálhatatlanná vált. (Vélhetően ráharapott a zablára.) Nem nagyon tudod irányítani a lovat, amíg a ló le nem hajtja a fejét és el nem ellazul."” - mondta Stirling.

Ez a védekezés nem hatotta meg a versenybírákat, mert ők azt állítják: a párosnak bőven elégséges helye volt a pozíció javításához.

Corie Waller, a Racing Victoria felügyelője azt mondta, hogy ez egy „kifogásolható lovaglás” volt Kah-tól, és „jócskán elmaradt attól, amit egy ugyanolyan pozícióban lévő versenyzőtől észszerűen elvárnának”.

A bejegyzés trackback címe:

https://derby.blog.hu/api/trackback/id/tr10018501678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása